Ad – tussenwoning – 1978

geplaatst in: diensten, reacties

– Hoe heb je het gesprek ervaren? Het gesprek was nuttig en zeer informatief, en verliep in een prettige en gemoedelijke atmosfeer.

– Wat vond je van de adviezen die je kreeg van de energiecoaches? De gegeven adviezen zijn beslist waardevol, alleen is het nu aan mij om prioriteiten en haalbaarheid te bepalen. Dat wordt nog een hele klus.

– Wat vond je van de rapportage die je van ons hebt ontvangen ? De rapportage is een goede weergave van de zaken die zijn besproken en geeft het geheel ‘handen en voeten’. Er staan veel links in naar nadere informatiebronnen, die ik nog niet heb geraadpleegd. Ik ben een beetje bang dat ik daardoor straks mogelijk een beetje verdwaald raak of ‘door de bomen het bos niet meer zie’. Ik heb sowieso (mede gezien mijn leeftijd) geen behoefte aan grote bouwkundige aanpassingen in/aan het huis. Ik heb in het blad van vereniging ‘Eigen Huis’ ook een en ander gelezen over het ‘waterzijdig inregelen’ van de cv-installatie; ik word hier niet meteen enthousiast van omdat ik graag flexibel wil blijven. Zo verwarm ik de badkamer feitelijk alleen op de ochtend als ik ga douchen en verder vrijwel niet. In het laatste nummer (geloof ik) werd ook de haalbaarheid c.q. de waarde van een hybride warmtepomp voor particulieren sterk in twijfel getrokken. Maar nu las ik juist van de week over een nieuw soort ‘wonderpomp’, die door Vattenfall is ontwikkeld, afwachten dus maar wat dat gaat worden.

– Zou je kunnen aangeven of je al maatregelen in gang hebt gezet of van plan bent naar aanleiding van het gesprek? Morgen krijgen mijn buren van nr. 93 (met een vergelijkbare ook uitgebouwde woning) iemand die naar de (mogelijkheden voor) dakisolatie komt kijken. Ik word op de hoogte gehouden. Ik heb zelf contact gehad met IsoTotaal uit Limmen, vooral m.b.t. vloerisolatie, en met een glasfirma (afspraak in januari 2022). De firma Ranzijn Installateurs uit Alkmaar komt op 29 nov kijken naar de lekkage, ter voorbereiding op plaatsing van zonnepanelen (prioriteit 1 van de grotere ingrepen), en evt. de cv-installatie. Vanmiddag zijn drie SpeedComfort radiatorventilatoren geplaatst in de convectorput. Dit lijkt goed te werken, maar de echte testcase wordt komende week als we de eerste nachtvorst verwachten.

– Heb je nog tips en aanbevelingen voor ons? Ga vooral zo door! Het is altijd prettig om als relatieve leek kennis te kunnen delen met mensen met een specifieke ervaring/achtergrond op een bepaald terrein.

– Heb je onze dienst “energiecoach” nog onder de aandacht kunnen brengen van familie, vrienden of buren, of ben je dat van plan? Ik heb het naar mijn beide buren gecommuniceerd. Nr. 93 is zelf ook actief t.a.v. verduurzaming; nr. 91 huurt voor (voorlopig) 2 jaar waarvan iets meer dan de helft is verstreken.