Hans – 2 onder 1 kap – 1935

geplaatst in: diensten, reacties

– Hoe heb je het gesprek via de videoverbinding ervaren?

Ik heb het gesprek als degelijk en vakkundig ervaren. Er is veel tijd uitgetrokken om een goed beeld te krijgen van de situatie. Door de onmogelijkheid ter plaatse te kijken moest het helaas online gebeuren. Wat de observatie bemoeilijkte. Ondanks dat is er een duidelijk rapport tot stand gekomen.

– Wat vond je van de adviezen die je kreeg van de energiecoaches?

De adviezen vond ik waardevol en sloten goed aan bij mijn eigen ideeën, waarbij ik bij een aantal adviezen tot nieuwe inzichten kwam. Zoals bijvoorbeeld de isolatie onder het huis (kruipruimte) en de gevels.


– Wat vond je van de rapportage die je van ons hebt ontvangen ?

De rapportage gaf een duidelijk beeld en zeker de warmteopnames. De verbeterpunten waren duidelijk aangegeven en hebben goed geholpen om een prioriteitenlijst vast te stellen (zie hierna).

– Zou je kunnen aangeven of je al maatregelen in gang hebt gezet of van plan bent naar aanleiding van het gesprek?

Inmiddels heb ik bij Weda Vastgoed Onderhoud BV in Castricum de opdracht uitgezet om het resterende enkelglas te vervangen door dubbelglas HR++. Daarnaast wordt het glas in en naast de voordeur vervangen door dubbelglas HR++. Tevens wordt het verouderde dubbelglas vervangen door dubbelglas HR++. Deze activiteiten zullen in april gaan plaatsvinden.

Verder wil ik op termijn het aantal zonnepanelen uitbreiden en advies inwinnen over de gevelisolatie. Daarna wil ik kijken of isolatie van de kruipruimte zinvol/haalbaar is. Deze laatste activiteiten zijn afhankelijk van de komende financiële ruimte.

– Heb je nog tips en aanbevelingen voor ons?

Ik heb geen verdere tips of aanbevelingen.


– Heb je onze dienst “energiecoach” nog onder de aandacht kunnen brengen van familie, vrienden of buren, of ben je dat van plan?
Een aantal keren is het onderwerp bij kennissen en familie aan de orde gekomen. Een van de kennissen die ik in Heiloo ken en erover sprak had ook enige tijd geleden contact gehad met een energiecoach en was daar heel erg goed over te spreken. Vrijwel al diegenen die ik verder hierover heb gesproken wonen echter niet in Heiloo.