Particulieren
Particulieren
....................................................................................................

Zandzoom

Plangebied Zandzoom

(Volgens bestemmingsplan uit 2005)

Stelt u zich eens voor: u slaagt er in uw huis energieneutraal te maken. U wekt dus net zoveel energie op als u verbruikt. Dat scheelt u al snel een kleine € 2000,- per jaar aan energiekosten en het geeft u een heerlijk gevoel: u draagt bij aan een gezonder milieu voor u en uw kinderen.

Stelt u zich eens voor: u maakt uw woning energieleverend. U wekt meer energie op dan u verbruikt. Die levert u aan het net of u laadt uw auto er mee op. Als het wat tegenzit met het rendement dan gebruikt u de accu van uw auto om uw huis van het tekort aan energie te voorzien.

Zijn dit toekomstdromen? Zeker niet! Nieuwbouwwijk Zandzoom wordt het paradepaardje waar u uw idealen gerealiseerd ziet worden. Het bestemmingsplan dateert van 2006 (zie de informatiekolom rechts). Het wordt een wijk waarin de huizen minimaal energieneutraal zijn en all electric; wat in vertrouwd Nederlands staat voor gasloos.

Een aantrekkelijk aspect van zo’n wijk als Zandzoom is dat de bewoners zich omringd weten door gelijkgestemden; mensen die hun leefwereld duurzamer willen maken. Dit nodigt uit tot samenwerking. De gemeente wil dit faciliteren door een platform op te richten. Hier kunnen de bewoners samen een bouwteam kiezen of hun voorkeur uitspreken voor producten of oplossingen van leveranciers, inclusief mogelijkheden voor groene financiering.

Bent u al enthousiast? Heiloo Energie in elk geval wel!

<< Terug


 

cohesie schrijf je in

Aanmelden voor het VIJFDE project kan NU 


Vier projecten: gereed: Vennewater;Beheer Openbare Ruimte (BOR); BOR-II; GGZ. Samen goed voor 889 panelen


Hier krijg je meer informatie.


Informatie

Alle informatie over Zandzoom is te vinden via de website van Heiloo