Hierbij weer een selectie uit het nieuws via diverse nieuwsbronnen verzameld.


Regering wil wet aanpassen om zonnepanelen op daken burgers en bedrijven af te dwingen.

Minister Wiebes meldt de Tweede Kamer dat het kabinet via een wijziging van het ‘Besluit bouwwerken leefomgeving’ gemeenten de mogelijkheid wil bieden om zonnepanelen op daken bij burgers en bedrijven af te dwingen.
>> Lees meer..

Verticale zonnepanelen verdienen aparte subsidievoorwaarden

Verticale zonnepanelen verdienen andere subsidievoorwaarden binnen de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) omdat de stroomproductie gelijkmatiger over het jaar verdeeld is. Dit ontlast het elektriciteitsnet.
>> Lees meer..

Elektrisch proefvaren op de HISWA te water

De Stille Boot brengt in het kader van haar 15 -jarig bestaan in samenwerking met de HISWA te water het elektrisch varen extra onder de aandacht. Bezoekers van deze beurs kunnen elektrisch proefvaren in een boot naar keuze!
>> Lees meer..

Kornuit steunt Trashpackers op weg naar 100.000 volle vuilniszakken

Het pilsmerk Kornuit gaat proactief Trashpackers ondersteunen. Dit initiatief van Tijmen Sissing uit Hengelo roept backpackers op om tijdens hun reis afval op te ruimen en het eigen gebruik van plastic afval te verminderen.
>> Lees meer..

Deze jongeren willen de reisindustrie drastisch veranderen

Jongeren willen niet meer vliegen en de reisindustrie veranderen. Greta Thurnberg gaat per zeilboot naar Amerika om te spreken op de Climate Action Summit en met “Sail to the COP” varen dit najaar 36 jonge deelnemers per zeilboot van Europa naar de VN-klimaatconferentie COP25 in Chili (COP = Conference of the Parties).
>> Lees meer..

San Francisco Airport verkoopt geen plastic flesjes meer

Het vliegveld van San Francisco wil in 2021 compleet zero waste zijn. In dat kader gaat de verkoop van water in wegwerpflessen in de ban. Vanaf deze week mogen verkopers op de luchthaven hun water alleen nog maar aanbieden in afbreekbare bekers of in herbruikbare flessen van bijvoorbeeld metaal of glas.
>> Lees meer..

Voormalige fabriek Solarworld wordt Europa’s grootste batterijfabriek.

De oude fabriek voor zonnepanelen van Solarworld in Freiberg is gekocht door JT Energy Systems. Deze joint venture van de Duitse bedrijven Jungheinrich en Triathlon vestigt er de grootste batterijfabriek van Europa.