Hierbij weer een selectie uit het nieuws via diverse nieuwsbronnen verzameld.


Het gewenste comfort bepaalt de juiste warmtepomp.

Installateur Bert van Dam werkt als projectleider bij Hakkesteegt Installatietechniek veel samen met onder andere Buitenhuis Villabouw. Uiteraard doet hij dan zijn best om aan de vaak zeer specifieke wensen van klanten te voldoen.
Meer lezen

De Afval Obers ingezet bij Jazz in het Dorp.

De gemeente Amstelveen en het organisatieteam van Jazz in het Dorp presenteerden deze zondag De Afval Obers. De Afval Obers serveren geen drankjes, maar komen juist lege bekers en ander afval ophalen. Doel is meer bewustwording voor gescheiden afvalinzameling en minder zwerfvuil. Ook tijdens evenementen.
Meer lezen

Groen als oplossing voor wateroverlast.

Straten en huizen die blank staan omdat het veel te lang hard plenst en bomen die midden in de zomer hun blad laten vallen omdat het veel te lang kurkdroog is. Als steden groener zouden zijn, dan zouden deze extremen minder schade en overlast geven. Meer groen in verstedelijkt gebied; Het is de uitdaging waar planologen, ontwerpers, overheden, aannemers en investeerders samen voor staan.
Meer lezen

Jongeren relatief optimistisch over verduurzaming woning.

Meer dan 60 procent van de Nederlanders met een huur- of koopwoning denkt weleens serieus na over het verduurzamen van de woning. Met name jongeren tot 30 jaar lijken daarbij optimistisch.
Meer lezen

Plaatsing eerste kleine windmolen vanuit samenwerking.

Kleine windmolen: de samenwerking tussen FrieslandCampina en E.A.Z. wind leverde direct veel enthousiaste reacties op bij de leden melkveehouders. Binnen twee maanden hebben bijna 400 geïnteresseerden zich aangemeld.
Meer lezen

Eten redden was nog nooit zo lekker.

Met de app Too Good To Go koop je (overtollig) eten tegen een gereduceerde prijs.
Too Good To Go is een app waarmee je (overtollig) eten kan kopen van restaurants, bakkerijen en supermarkten tegen een gereduceerde prijs. Je bestelt en betaalt via de app en haalt het eten zelf op.
Meer lezen

Parijs krijgt ’s werelds grootste dakboerderij.

In 2020 opent in Parijs de grootste dakboerderij ter wereld! Maar liefst 14.000 vierkante meter vol met groente en fruit.
Meer lezen