windmolen
Toekomstig beeld?

Heiloo Energie adviseert al jaren woningeigenaren over isoleren, ventileren, zonnepanelen, subsidies en andere duurzame zaken, die te maken hebben met de geleidelijke omschakeling naar een fossielvrije samenleving.

In Nederland is zonne- en windenergie voorlopig de enige manier om duurzame energie op te wekken. Omdat je als bewoner in de toekomst meer  stroom gaat gebruiken, ook voor verwarming en vervoer, zal je dat niet allemaal zelf kunnen opwekken en zul je altijd stroom van elders moeten inkopen.

Om die stroom op te wekken zullen de komende jaren zonneweiden en windmolens op land en op zee gebouwd moeten worden. Heiloo Energie pleit er voor dat de stroom voor Heiloo en zijn inwoners zoveel mogelijk lokaal en in de regio opgewekt wordt.

Dat zou best kunnen met enkele windmolens in het buitengebied. En wel om de volgende redenen:

  • windenergie op land is veel goedkoper en vraagt minder ruimte dan zonne-energie
  • én is er ook in de nacht en in de winter.

Deze windmolens kunnen wij, samen met omwonenden, inwoners en met een professionele ontwikkelaar realiseren, terwijl het dorp en alle betrokkenen daar financieel voordeel van kunnen hebben.

Wij weten dat er mensen zijn, die de stroom liever elders opgewekt willen zien, maar waarom zouden we andere gemeenten willen opzadelen met onze energiebehoefte, terwijl ook in onze gemeente met wat creativiteit mogelijkheden zijn?

Er is een werkgroep in het leven geroepen om de windenergie in Heiloo te realiseren. Omdat er veel werk verzet moet worden voordat een of meer molens gerealiseerd kunnen worden zijn wij nog op zoek naar actieve leden die ons hierbij kunnen helpen.

Heb je interesse? Meld je dan aan via ons contactformulier, keuze: Werkgroep / Project.

We kijken uit naar je aanmelding 🙂

Bekijk ook eens deze site: Wind voor jou